Wij mengen ons in het feestgedruis

 

Ons 4e jaar. Dit jaar begonnen we met lassen. Dit bleek een flinke vooruitgang te zijn. Dat was uiteindelijk ook in het resultaat wel te zien. We konden meer maken in een kortere tijd en daardoor kon er nog meer aandacht besteed worden aan de loopgroep. Zo werd er onder andere  weer serieus aandacht besteed aan de loopgroep-attributen en ook de pakken waren weer van eigen makelij. Maar niet alleen waren de pakken zelf gemaakt ook hadden de moeders er extra hun best op gedaan door verschillende pakken te maken. Er kwamen 3 soorten pakken namelijk: kokspakken, feestpakken en mooie dames pakken. Dit alles was nodig om het thema nog beter tot uiting te doen komen.
En het thema kwam goed tot uiting in de eerste optocht. Dit was wederom Casteren.  Na een hele mooie optocht evenaarde we het resultaat van het 1e jaar, namelijk een 5e plaats. Eigenlijk was dit een verbetering ten opzichte van het eerste jaar want de andere carnavalsverenigingen waren ook duidelijk in kwaliteit toegenomen.

Na deze mooie uitslag volgde de optocht van Reusel. Ook hier liepen we een mooie optocht en na een middag vol plezier kwam de prijsuitreiking in de Kei. Dit werd een ontzettend spannend moment want we waren tot de 2e plaats nog niet geweest. Daardoor was iedereen al dik tevreden want dit betekende minimaal een evenaring van het jaar daarvoor. Wat niemand durfde te hopen gebeurde we wonnen namelijk de optocht van Reusel.
Na een uiterst gezellige avond in Reusel stond de volgende dag alweer de volgende optocht te wachten. We zouden voor de 2e keer deelnemen aan de Kempenoptocht. Na geleerd te hebben van het vorige jaar werd er nog enthousiaster deelgenomen aan deze optocht. Dat we wederom laatste werden kon de pret niet drukken. Het was eerder een stimulans om het volgende jaar er nog beter ons best op te doen.
Na de Kempenoptocht was het carnavalsseizoen alweer afgelopen. Maar als een soort afsluiter stond de lichtstoet nog te wachten. Het weer was wederom niet geweldig het was namelijk ontzettend koud. Maar ook dat kon de pret niet drukken en na een mooie optocht zijn we op een eervolle 3e plaats geëindigd.