Hangjeugd

 

Met Hangjeugd is ons eerste lustrum bereikt. Dit jaar werd onder andere de organisatie in onze vereniging wat meer op orde gebracht. Zo werd geregeld dat we ons officieel vereniging mogen noemen en er werd van tevoren een vergadering gehouden over de thema’s. Deze vergadering had als voordeel dat we beter voorbereid aan het bouwen begonnen. Dat had dan weer als voordeel dat er minder overlegd hoefde te worden en dat er dus meer tijd overbleef om te bouwen. Dat was ook wel te zien in het resultaat, want nog nooit hadden wij zoveel gebouwd. Maar dat dit alles zo mooi zou uitpakken tijdens de optochten had niemand verwacht.
Op carnavalszaterdag begon het weer in Casteren. De weergoden waren ons ontzettend goed gezind en mede daardoor kon de dag al niet meer stuk. Ook hadden we via de Valk nog meer geluid kunnen regelen zodat we wat volume betreft niet onderdeden voor de meeste andere deelnemers. Maar dat dit in combinatie met ons enthousiasme zoveel prijzen op zou leveren hadden we niet durven denken. Namelijk tijdens de prijsuitreiking in den Bels bleven ze maar loopgroepen opnoemen terwijl wij nog niet waren geweest. Bij de 4e plaats braken we al bijna de tent af maar toen bleek dat we 1e waren kon eigenlijk heel de carnaval al niet meer stuk

En dus begonnen we in Reusel weer met goede moed aan de optocht. Het was wederom een prachtige dag en het enthousiasme van de groep was ook weer groot. En met de prijsuitreiking werd de vraag beantwoord: zou het lukken om de eerste prijs van vorig jaar te verdedigen? Na een spannende uitreiking bleek die vraag met ja beantwoord te kunnen worden. En dat was niet onze enige prijs, we wonnen ook nog de prijs voor de origineelste vorm en kleur en als klap op de vuurpijl, de mooiste prijs die je kunt winnen namelijk de PUBLIEKSPRIJS.
Nu kon heel onze carnaval al niet meer stuk en het maakte eigenlijk niet meer uit wat we in Hapert zouden rijden. Mede door deze instelling was het een heel gezellige en leuke optocht. Maar als je eenmaal in den Tref staat dan ben je toch wel benieuwd hoeveelste we zijn geworden. Dit bleek een 2e prijs te zijn. Een ontzettend mooie prijs en zeker als je achter de, de Dagschotels rijd. Een groep die al jaren met prachtige creaties mee rijd.

Toen stond de lichtstoet te wachten. We hadden voor dit jaar besloten om eens serieus mee te rijden. Daarvoor is natuurlijk lichtslang nodig, en daarin vonden we een heel goede sponsor. Namelijk Jan van de Ven Elektrotechniek. En mede door hun steun konden we er een mooie optocht van maken. Het enige minpunt aan de optocht bleek onze muziek te zijn. Die viel namelijk in de laatste straat. Maar ook dat kon onze pret niet drukken. En zeker niet toen bleek dat we 2e waren geworden en dat we ook nog eens de publieksprijs hadden. En dat is uiteindelijk de prijs waar je het voor doet.