Carnavalsdrug

 

Voorbereidingen

Na 5 jaar met veel plezier een loopgroep creatie te hebben gemaakt was de tijd rijp voor de grote stap. Dit zou ons eerste jaar wagen worden.
Voor het bouwen van een wagen is een iets grotere ruimte nodig en helemaal ideaal is een plaats waar je de spullen kunt laten liggen. Niek en Jannie van den Borne waren onze redders in nood. Na een paar aanpassingen aan de schuur konden we daar beginnen aan onze eerste wagen. Dan kun je wel een schuur tot je beschikking hebben maar dan is een onderstel is dan ook wel gemakkelijk.
Begin augustus werd er geshopt in Nijnsel. Er werd een prachtig spijkstaaltje meegenomen uit 1988 met een 2.0 liter motor. Voordat dit een carnavalswagen kon worden moest eerst de hele opbouw van de SRV- wagen verwijderd worden. Na een maandje klussen (lees: slopen) was het onderstel klaar voor gebruik. Rond 11 oktober maakte onze stalen ros zijn intrede in de schuur. Het kreeg al snel vorm en alles verliep volgens plan. Maar ja zoals je misschien wel weet, het is carnaval voor je het weet.

Casteren optocht

17 februari 2007 was het zover, de 17e optocht in de geschiedenis van de groep en zoals al 5 jaar zouden we de optochten weer beginnen in Casteren. Het geluid moest nog wel even gerepareerd worden. Dat even werd iets langer maar uiteindelijk deed alles het wel In de tussentijd werd het voorwagentje gelost bij huize Dirks, waar het volgende probleem zich voordeed: een verwrongen zwenkwiel onder het voorwagentje wat nota bene nieuw was. Er werd snel terug naar Reusel gereden voor een vervangend zwenkwiel (Ton bedankt!) De problemen waren opgelost en we konden eindelijk gaan opstellen.
Iedereen was goed en wel geschminkt en de optocht kon beginnen. De optocht verliep gesmeerd en we waren vol spanning voor de prijs uitreiking van de avond.
De wagen werd weer terug gebracht naar Reusel en was weer klaar voor de zondag. Op naar den Bels. Gedurende de prijsuitreiking kwam naar voren dat we het best aardig gedaan hadden. We mochten een onverwachte 4e prijs in ontvangst nemen.
De Grote Narrenparade

Op 18 februari 2007 stond de optocht van Reusel weer voor de deur. Iedereen was vrolijk van de vorige dag. De wagen werd weer opgebouwd, de muziek stond aan en alles was klaar voor de optocht. Het was wederom een geslaagd dagje. De koffie werd snel klaargezet voor de volgende dag want 1 ding was zeker, deze avond zou het lang onrustig blijven in Reusel.
Vlug, vlug naar huis en haasten om op tijd bij de prijsuitreiking te zijn. Nog 1 categorie te gaan: wagens. We eindigden op een prachtige 2e plaats waar iedereen zeer tevreden mee was. De presentatie van de prijsuitreiking was weer in handen van ons aller- Bert van Laarhoven. Hij werd namens ons gehuldigd. Ach Bert, het is niet erg om af en toe een traantje weg te pinken. Zoals al voorspeld was zou het nog lang onrustig blijven in het uitgaansleven van Reusel.

Kempenoptocht

Maandag 19 februari 2007 was het weer tijd voor de Kempenoptocht. Met de 2 optochten en de stapavonden nog in de benen stond de vervoersploeg weer om half 9 bij de wagen. Maar ach, de koffie zat al weer in de pot en we hoefde het dus alleen maar aan te knippen. Na een verkwikkende bak koffie kwam er weer iets meer kleur op de gezichten te staan (behalve bij Twan die zat nog vol met schmink van de voorgaande dag). We moesten opbouwen bij de Saris. Hier stonden we samen met de Plekkers, Pierewoaiers en de Jeugdbuk. Eenmaal klaar met opbouwen richting de opstel straat. En we konden weer beginnen!
De optocht verliep verder zonder problemen. Na een kleine 4 uur zat de optocht er weer op en we konden weer naar Reusel. Alles stond weer veilig en wel in de schuur en we konden weer terug naar Hapert. En daar begon een spannende prijsuitreiking. Een begin met de 15e tot en met de 11e wagen. Dan zitten we niet meer bij de top 10, werd gezegd. Na de nummer 11 werden de groepen na de 15 bekend gemaakt, toen werd duidelijk dat wij top 10 reden. Een 9e plaats was voor ons totaal onverwacht maar natuurlijk wel geweldig!

Het feest na de optochten

Na de prijsuitreiking zijn we terug naar Reusel gegaan waar natuurlijk een gigantisch feest los barstten. Eenmaal compleet bij de valk aangekomen om naar binnen te gaan werden we bejubeld door de Raad van 11 en de dames en nog enkele omstanders. De beker voorop!? Ja waar is de beker? De voorzitter stond nog te keuvelen bij de Wieper met de beker onder zijn arm. Toen we eenmaal echt compleet waren, waren we niet meer te houden. Het was nog een uiterst gezellige avond die nog lang niet vergeten zal worden.
Dinsdag 20 februari 2007 was het wel gedaan met de optochten maar carnaval duurt natuurlijk nog langer. s Morgens om 11.11 werd er door een deel van de groep de brunch van C.v. Krekwakwo bijgewoond. Een goed begin van de dag!
Vanwege het goede weer stond iedereen met het dweilen op straat. Wederom was het ontzettend gezellig, maar dat spreekt voor zich.

De lichtstoet

Carnaval zat erop maar dan hebben we natuurlijk nog de lichtstoet. Jan van de Ven Elektrotechniek haalde weer een keer flink uit met de sponsoring en er was dus weer veel werk om alles op de wagen te krijgen.
17 Maart 2007 er zaten weer honderden meters lichtslang op de wagen en we waren er klaar voor. Om 10.00 s morgens kwam de vervoersploeg bijeen en begonnen zoals met carnaval ook met een lekkere bak koffie. Rond de klok van 12.00 zijn we richting Bladel vertrokken. Toen we eenmaal alles opgebouwd hadden en wat lichtslang gerepareerd hadden we veel tijd over. Hier werd van te voren al op ingespeeld, er was een barbecue mee genomen om de lege magen te vullen. Rond de klok van 18.00 werden we gecontroleerd door de brandweer, alles was goed en nu was het afwachten tot het donker werd. Rond 20.30 begonnen we te trekken en binnen 2 uur waren we klaar.
Na het opruimen en afbreken werd er nog even een boterham gegeten bij Janny. Er was wel een beetje haast want het was inmiddels 0.07 uur en de prijsuitreiking was om 0.00 uur begonnen. Gelukkig waren we net op tijd binnen om de wagens nog mee te maken. We werden weer positief verrast met onze prijs, 4e! Ook kregen we nog de aanmoedigingsprijs.

Kortom carnaval 2006 – 2007 was weer zeer geslaagd!