Patatje oorlog

 

Het bedenken van het thema ging dit jaar het moeilijkste van alle jaren. Dit kwam omdat we bedacht hadden dat we graag een tank op onze wagen wilden. Dit was natuurlijk moeilijk in te passen op  een carnavalswagen. Want heel erg feestelijk en carnavalesk is een tank niet.
Na vele avonden brainstormen over een thema waar een tank in zat kwam het verlossende idee. Uit het niets werd er door hem Patatje Oorlog geroepen. Deze opmerking was als onzinnig bedoeld maar werd meteen opgepikt door Pieter. Hij had binnen enkele minuten al een volledige act in zijn hoofd. Na de nodige op en aanmerkingen van de rest van de brainstorm club, was eindelijk het idee geboren.

Eén ding stond al vast aan het ontwerp. Er moest en zou een tank op de wagen komen. Voor de rest werd er een friettent bedacht en een klant die friet moest gaan eten. De klanten van de friettent bleken sporters te zijn. Want de beste cooling down na het sporten is immers het nuttigen van een heerlijke maaltijd in de friettent.
Na een voorspoedig bouwseizoen was de wagen eindelijk gereed voor de optocht in Casteren. Met andere verf dan de voorgaande jaren blonk onze wagen nog een stuk meer in het waterige zaterdagmorgen zonnetje.

De optocht verliep verder voorspoedig en na een kleine twee uur waren we aan het eind van de optocht. Zo’n vlekkeloze generale  repetitie is altijd prettig voor de optocht van Reusel. Dat we daarna nog zoveel tegenslag zouden krijgen tijdens de rest van de carnava,l had dan ook niemand verwacht.
’s Avonds met de prijsuitreiking in Casteren bleek dat we ontzettend goed ons best hadden gedaan. We wonnen voor het eerst in ons bestaan de eerste prijs bij de wagens in Casteren. Dit was een gigantische verassing mede door het feit dat we stevige concurrentie  hadden van de andere wagens uit Casteren en Vessem.

Op zondag stonden we dan ook weer met volle moed paraat in Reusel. We hoopten vooral op een mooie optocht en dat het publiek onze creatie kon waarderen. Dat we kans maakten op de eerste prijs kwam totaal niet in ons op. Tijdens de optocht kregen we ook nog eens te maken met veel tegenslag. Zo begaven vele zwenkwielen het tijdens de optocht. Zodoende waren de loopgroep wagentjes ontzettend zwaar te duwen. Echter de optocht werd met alles uitgereden en aan de gezichten van het publiek was duidelijk te zien dat dezen ervan genoten.
En dat het publiek ervan genoten had bleek wel met de prijs uitreiking. We wonnen op overtuigende wijze de publieksprijs. Dat we dan met de tweede prijs van de jury genoegen moesten nemen was voor ons geen tegenvaller. We wisten dat we van hele goede huizen moesten komen om het Brouwersgilde te verslaan. Uit het feit dat het uiteindelijk maar 1 punt scheelde bleek dat we ons uiterste best hadden gedaan.
Na al deze leuke reacties van het publiek en ook zeker gesteund door de goede resultaten begonnen we met goede zin aan Hapert. Echter net voor het opstellen bleek onze pop naar voren gebogen te zijn. Dit onheil hadden we natuurlijk nooit voorzien. Met de moed in schoenen werd er al aan gedacht om de pop er in zijn geheel af te halen. Maar gelukkig bleken Piet Vosters, Roy en John van Krekwakwo aanwezig te zijn. Deze dappere mannen hebben ervoor gezorgd dat alles weer gemaakt werd. Vervolgens werd alles tot in de puntjes hersteld.
Door deze reparatie was onze zin natuurlijk nog groter en we maakten er dan ook een knalfeest van in Hapert. Uiteindelijk werd dat dan ook beloond met een keurige 4e plaats in Hapert.

Na het carnavals gebeuren volgde de lichtstoet. Ook hiervoor werden kosten nog moeite gespaard. Enkel honderden meters lichtslang werden er bijgeregeld (van de Ven bedankt!!)  en ook voor de pakken werd weer het nodige geïnvesteerd. Uiteindelijk bleef al deze moeite niet onbeloond. Het harde werken resulteerde in een prachtige derde plaats in Bladel.