Boerengolf

 

Na ontelbare keren bij elkaar te hebben gezeten voor een knallend idee werd boerengolf positief bevonden door het hele gezelschap. Omdat het definitieve idee lang op zich had laten wachten moesten we snel de mouwen opstropen en aan de slag gaan. Gelukkig hebben we weer een stel enthousiaste jongelingen bij de groep mogen ontvangen, dus alles zou goed moeten komen.

Onze Heinjo maakte een prachtige tekening waarbij ons Ann toch wel duidelijk had gemaakt dat twee koppen essentieel waren op de wagen. (anders zou haar Zulty teveel thuis zijn natuurlijk). Maar met een zondermeer prachtig ontwerp gingen we weer enthousiast aan de slag. Iedereen had in de schuur zijn bezigheden weer gevonden en alles moest weer op zijn pootjes terecht komen.

Op 3 januari was de opendag en we zagen dat de klus nog niet geklaard was. Het gehele chassis was nog zichtbaar, dus wat het zou gaan worden was voor zowel de bezoekers van de open dag als voor ons nog een totale verassing. Joost was ondertussen al een half jaar met schuim bezig, maar toen zijn planken eindelijk in de carboleum zaten konden ze bevestigd worden. Een ware boerenschuur werd zichtbaar.

Toen ook Vos zijn boerke afhad, en Zulty tevreden was over zijn koppen was het met man en macht nog even pezen om alles weer in paraatheid te brengen. Ook de naaimoeders waren met hun pakken weer op tijd klaar, zodat ze de kwast ter hand konden nemen om zodoende het werk in de schuur te komen verlichten.

Met de generale donderdag voor carnaval bleek een rookmachine op de golfkar overbodig. Na een aantal keren over het terrein van Nico en Jannie te zijn getoerd, was de rook overal zichtbaar. Toen onze stagiaire Dennis ook nog eens de koeienvanger aan diggelen gooide met zijn bal was het feest compleet. Gelukkig maar dat dit gebeurde, want we waren de vrijdag voor carnaval niet voor niets met zoveel mensen vrij. Uiteindelijk stond alles vrijdagavond in de startblokken om er weer een spetterende carnaval van te maken.

Zaterdag was het weertje weer uitstekend om de straten van Casteren onveilig te gaan maken. Nog wat paaltjes hier en daar verwijderen en onze wagen stond stipt om 11 over 11 op het opstelterrein. We moesten nog even wennen aan de bewegingen aanzetten maar uiteindelijk werkte alles prima. Tijdens de optocht reed Vullings volle gas met de golfkar door de optocht, wat menig toeschouwer deed vermoeden dat er een automaat onder lag. (niets was minder waar). Toen we tijdens de optocht ook nog even onze vrienden uit Vessem van de Bierfusten konden inhalen was het feest al compleet. De eerste prijs van vorig jaar werd succesvol verdedigd en we mochten opnieuw de grote beker in ontvangst nemen. Een prachtige dag!

Zondag de thuiswedstrijd in ons eigen Reusel. Onze golfkar was weer de oude en het werd tijd om gas te gaan geven! Met bakken kwam de confetti uit de lucht vallen en dit zorgde voor een prachtig straatbeeld. Het opbouwen ging voorspoedig en het schminken ging perfect. Toen de parade begon moesten we nog een aantal leden uit hun slaap halen, die waren ondertussen in slaap gesukkeld op een van de banken van de Bruijn. De Grote Narrenparade had dit jaar een nieuwe route. Gelukkig wist onze merrie de weg en verliep de parade naar wens. Dit was mede te danken aan een perfecte organisatie. Dat we uiteindelijk de eerste plaats en publieksprijs mee mochten nemen was een bekroning op het vele werk. Het was een geweldige avond!

’s Morgens weer met grote zin naar Hapert, waar de Kempenoptocht op het program stond. De wegen waren zuiver en we hadden er weer zin in. Ook hier een nieuwe schminklocatie bij Matrex Molds. In één woord super! Onderweg kwamen we erachter dat de golfkar kuren had. We hebben helaas niet kunnen voorkomen dat we deze een deel van optocht moesten duwen. Voor Opa en Wieper was dit de kans om ‘de gezelligheid’ van de dagen ervoor eruit te lopen. Het was een gezellige dag en na maar weer eens een maaltijd bij de van de Bornes te hebben genuttigd mochten een tweede plaats in ontvangst nemen. Rede genoeg om de komende jaren te blijven knallen.

Na een weekje bijkomen werd het tijd om voor de Lichtstoet weer aan de slag te gaan. De lichtslang kwam weer van stal en we mogen van de Ven weer danken voor de vele extra meters. Het knopen koste veel tijd de laatste week en er werden weer vele uurtjes in de schuur doorgebracht. Na wat nachtwerk was alles op nippertje klaar voor de Lichtstoet. Het was een kwalitatief hoogstaande stoet, met relatief gezien ontzettend weinig publiek. Nadat de DJ een desalniettemin prachtige tweede plaats aan ons had uitgereikt konden we weer met een gerust hartje gaan slapen. Weer een slaagde dag in de geschiedenis van de Mouwers. Het slapen zou niet lang duren want ’s morgen waren we weer met vele paraat om alles tijdig naar Reusel te krijgen. Een ochtend veel gelachen en een middag veel gedaan. Een goede opzet van de dag waarbij de wagen grotendeels werd afgebroken.