Fluitconcert

 

Wat een jaar wat een jaar!

Afgelopen jaar is een jaar om nooit te vergeten! In September rolde het thema Fluitconcert uit de hoge hoed! Onze tekenaar (Heinjo) uit Delft kwam weer met een prachtige tekening, ofja 2 tekeningen! Het voorwagentje was al een halve wagen. Met een lengte van 6,5 meter en 3,75 meter breedte stond dit als eerste op het programma!

Er werd een duidelijke planning gemaakt om te zorgen dat iedereen aan de gang kon! Het frame werd uitgezet. Dun Dennis en dun Willem hebben menig bak en braad uurtjes eraan besteed om te zorgen dat het stadion op het voorwagentje de benodigde zitplaatsen kon herbergen!

Joost begon in spiegelbeeld aan de wagen want ja, daar moest zo’n zelfde stadion herrijzen!

Het hout op de wagens werd gezagen en gemonteerd door Basie! En dan had je natuurlijk nog de constructie makers! Theeke van Herk zorgde voor het op maat gemaakte ijzer, terwijl javoes alles in elkaar bakte! Zo hadden we na een weekend veel van het constructiegedeelte gedaan!

Er kon dus uitgezet worden! Familie Hendrikx (Gist en Gijs) is een goed ingewerkt team en knalde het stadion in een aantal dagen dicht! Turbo en Mols mochten dit jaar het lassen toepassen en technieken gebruiken die ze vorig jaar geleerd hebben! En hoe! Vaak waren deze 3 jonge heren niet weg te slaan uit de schuur! Gijs was ff de tijd vergeten en ging dus om half 12 naar huis, terwijl hij om half 10 toch echt naar huis moest! Achja, die dingen kunnen gebeuren als het ‘’onbeschrijfelijk gezellig’’ is in de schuur (citaat: zult)!!

Maar terugkomend op onze creatie, er kon dus geplekt gaan worden. Er was nog een lijfje in elkaar geknald om zo de Dames alvast aan het werk te zetten! Tevens werd er een schuimteam geformeerd om zo de nodige accessoires voor de wagen, voorwagen en loopgroep te maken! Deze konden meteen meegenomen worden door het plekteam dat bestond uit een behoorlijk aantal dames!

 

(jeugdleden gezellig knus in actie)

Nieuwjaar brak aan en het voorwagentje was geplekt! Deze kon naar onze luxe opslagplaats waar het werken geen straf is en Frikadellen geen uitzondering zijn!! Dank u Henny!

De wagen was helaas nog bij lange na niet af! De schouders moesten eronder gezet worden om te zorgen dat we niet achter de feiten aan gingen lopen!

In midden Januari was er een zeer korte liefdesrelatie tussen Niels en Anne! Anne dacht namelijk dat haar liefje Twan aan het lassen was, (zelfde overal en laskap) maar dit was toch Niels! Met een zacht tikje op de billen begroette Anne dus ‘’twan’’ maar de vermomming van Niels werkte!

Om weer even terug te komen op de wagen want de laatste maand was ingegaan! Elk lid kon zich nu komen uitleven op zijn favoriete onderdeel! Er werd nog gelast, geplekt en geschuimd! Na wat nachtelijke uurtjes waren er een aantal pappa’s en mamma’s die zich toch wel zorgen maakten over de leukste hobby van hun zoon of dochter en kwamen dus meehelpen! Alle pappies en mammies nog bedankt hiervoor!

Op 20 februari werd het eerste likje verf aangebracht! De laatste 2 weken waren ingegaan! Tijd om alles zo mooi mogelijk af te gaan werken! Er waren 200 kunstbloemen en 3 kuub kunstklimop door Opa en Oma gehaald! Verder waren er veel leden die zich dag in dag uit inzette om een zo mooi mogelijke creatie neer te zetten! Chapeau! En zoals zult eerder al zei: de sfeer was ONBESCHRIJFELIJK GOED!! Mede door zo’n mooie locatie aan de Molenheide en het meewerken van de twee trouwste ‘’goud van oud’’ leden stond er op 5 Maart een prachtige creatie op onze opstelplaats!

Met een grijze lucht maar geen regen was dit de start van een gezellige Carnaval! Tijdens het schminken waren de gebruikelijke moppentappers alweer bezig de nodige giegeldames aan het lachen te krijgen! Er was nog even een beetje stress vanwege het niet aftanken van het voorwagentje! Ja jongens, als er geen benzine in zit, dan zal onze volvo niet gaan rijden! Met dat probleem opgelost begonnen we aan een prachtige optocht! Gigantisch veel publiek stond naast de kant te genieten van alle creaties die in de Casterse optocht voorbij trokken! Menig lach kwam op het gezicht als Heino en Piet hun fairplay teksten op hun 6pack pens lieten showen! Cheerleaders Sanne en Inge zorgden voor een kort intermezzo voordat de wedstrijd Geel-Zwart tegen Blauw-Wit kon beginnen! Scheidsrechters Dennis en Bas zorgden ervoor dat de wedstrijd uit de hand liep! Niels, Martijn, Sophie, Geertje, Lisa en Marjolein zorgden in Casteren voor een spannende maar weinig scorende wedstrijd! In heel de optocht is 12 keer gescoord!

Na het afbouwen van de wagen en een lekkere warme douche stond de thuisbioscoop bij familie Dirks al klaar om de optocht te bekijken! Met een aantal opmerkingen voor de act voor zondag gingen we met veel plezier naar Dun Bels! Met een schitterende 1e prijs werd de wisselbeker in de wacht gesleept! (dit was het 3e jaar op rij dat we de eerste prijs wonnen in Casteren). Een gezellig feest barste los en zorgde ervoor dat we de volgende ochtend weer veel plezier hadden om op te staan. PFFFF!!!!

De zondag was stralend! Met een heerlijk weertje werd er opgebouwen! Er was alleen een klein minpuntje op deze stralende dag! Willem dun Voorzitter was ziek geworden en kon niet deelnemen aan de optocht! Door het spetterende optreden van Wilco in de afgelopen maanden voor Carnaval werd er een beroep op hem gedaan om het voorwagentje te rijden! Met goede coaching van de scheidsrechters zorgde Wilco ervoor dat we veilig de laatste straat: THE PARTY STRIP in gingen om met ons laatste beetje energie volle bak gas te geven!

PRACHTIG! PRACHTIG! PRACHTIG! Snel afbreken en naar de prijsuitreiking!

Spanning en sensatie was te voelen. Iedereen gaf aan niet in de jury te willen zitten vanwege de moeilijke keuzes die gemaakt moesten worden! Het lag allemaal zo dicht bij elkaar! Maar na eventjes wachten was daar het moment! De ontknoping!

En zoals je ziet op de foto: blijdschap! De 1e prijs werd in Reusel binnengehaald! Samen met de beste afwerking, meest carnavaleske idee en beste van de beste kon de Carnaval al niet meer stuk! Een heel feest barste los! Samen met de andere verenigingen werd er gehost en geklost op de magistrale klanken van DJ Kicken met Victory! Het nieuwe lijflied van de C.V.!!!

Hapert stond op het programma en met een zeer druk bezochte optocht was het weer gezelligheid ten top in de straten! Het mooie weer zorgde ervoor dat het publiek lekker stond te stralen en leuk stond mee te deinen op de Radetsky March! Ook na de optocht zat de sfeer er goed in! Met vermoeide benen werd de weg gezocht naar dun Tref! Speculerend over wat de jury van ons vond kwam de top 5 al in zicht! Zweethandjes en moeilijke blikken werden afgelost door zuchten en kreunen! Zeer spannend was het! Met een geweldige 2e plaats werd afgesloten in dun Tref en doorgefeest naar De Valk in Reusel! De onbeschrijfelijke gezelligheid was weer aanwezig en ging tot in de laatste uurtjes door!

Eitjes werden gebakken bij de familie Hendrikx en ons Martijn kwam helemaal los! Zijn favoriete band SNOW PATROL werd een filmpje om niet te vergeten!

Tot zover Carnaval!

Voor de lichtstoet werd een week korter de tijd ingeruimd! De klok wordt namelijk verzet! Met alle man en macht hebben we er in zo’n korte tijd weer een prachtige wagen van gemaakt! De laatste dagen en nachten waren lang maar niet minder gezellig! Alles werd in Bladel opgebouwd en de straatlantaarns werden gedoofd! De optocht kon beginnen! Er werd veel meegezongen met het vernieuwde deuntje van Bladella! Ook het kampioenslied van Reusel Sport viel op sommige plaatsen goed in de smaak! Alles ging perfect! Nog even wat nabuurten, de constructie en beweging laten zien aan mannen uit Drenthe, snel omkleden en op naar de prijsuitreiking! In een bomvolle Ambiani werd er een gezellige avond en nacht gevierd met een 2e prijs in onze zakken! Geweldig!

De dag erna was iedereen flink brak en mocht er afgebroken worden! Dit ging weer razendsnel! Met vele handen maak je licht werk! Dat was wel te zien deze ochtend!

Op 9 April was er nog het Mouwersfist! Op een nieuwe locatie op de Kattenbos werd er lekker gegeten en gedronken om tot in de laatste uurtjes gezellig te feesten! Zelfs de Mukkies met leden van ’t Brouwersgilde in de pakken kwamen even een pilskuh pakken! Het feest naderde het einde! Nog even naar huis fietsen en heerlijk in je bedje ploffen. Alvast dromen over volgend jaar. Ons 11 jarig Jubileum! Maar wat dat gaat worden is nog niet bekend!

Iedereen bedankt voor hun inzet en gezelligheid en op naar volgend jaar!

 

Alaaf!