Flink huishouden

 

Na een prachtig Jubileumjaar met veel leuke dingen (Jubileumfeest, Geweldige Optochten, Super Reacties van het Publiek) was het weer tijd om de draad op te pakken en na te gaan denken over het thema van 2013.

Na een moeizame start over het bedenken van het thema, kwamen we in Oktober pas echt los. Concrete plannen voor de bewegingen en indeling van de wagen waren gemaakt. We gingen voor FLINK HUISHOUDEN. Het idee was om de sfeer van de jaren ’40 – ’50 – ’60 neer te zetten, maar om tevens het Carnavalske aspect terug te laten komen.

Veel vergaderingen verder waren alle stukken uitgewerkt. Nu konden we de handjes uit de mouwen steken. Veelal gebeurde dit in de schuur, maar tegelijkertijd werden er door de leden ook nog eens 4 huisjes gekocht die opgeknapt dienden te worden. Dus extra druk kwam er op de schouders van de jonge garde! En wat hadden die er zin in. JP werd zo enthousiast dat hij en zijn jonge boys ervoor zorgden dat het laswerk flink vooruitschoot. Joshua C. werd door zijn handige timmerhanden aan het project ‘’WALKING TABLE’’ gezet. De gebroeders Gist gingen als een echt team te werk en Pat en Basie waren overal inzetbaar.

Ook de jeugdleden gingen als een speer. Elke avond die we voor de jeugdleden aanwezig waren werd zo druk bezocht dat we af en toe met onze handen in het haar stonden om te kijken wat we hun nu weer lieten doen. PETJE AF!

De ouwe garde heeft in de afgelopen jaren al genoeg krediet gekregen in de stukjes dus bij die gasten wil ik niet te lang stil blijven staan. STOP!!!!   EN DOOR!!!!!!!

Met nog een aantal dagen voordat Carnaval zich aandiende zat de sfeer er goed in en hadden we alles onder controle. Toch zijn de laatste dagen altijd spannend!

Carnaval was aangebroken en we stonden klaar voor de Optocht in het Bollemeppersgat! Helaas was de beweging van de achterste pop zo goed weggewerkt dat hij niet perfect rond kon draaien (0,5cm te weinig ruimte). Pech! Maar dat was niet te zien in die ontketende loopgroep. Wat knalde die van de tafel af zeg. Ook op de wagen werden knappe staaltjes van acteerwerk gespot. J. van den Ende sloeg daarom zijn slag om de musical Kruimeltje nieuw leven in te blazen met onze leden! Iedereen had zichtbaar genoten van de optocht. Ook de prijs loog er niet om. 1STE!

De Narrenparade was optocht nummero 2! Hier werd alles uit de kast gehaald om voorgaande jaren te evenaren! Aan ons enthousiaste heeft het zeker niet gelegen want het was voor 200% knallen! Onze collega’s van ’t Brouwersgilde hadden ook een prachtige prestatie neergezet, maar met een super gezellige optocht hebben we met veel gelal de 2de plaats binnengehaald.

De Kempenoptocht was de laatste der Carnavalsoptochten! Met veel lachende gezichten langs de kant werd de SCHEET en BOER onthaald. Veel leuke reacties over de gewaagde kleding en stijl vanuit het publiek gaf ons het plezier om er weer een stralende optocht van te maken. Met een ijzersterke concurrentie kwamen we als 4de uit de bus! Goede prestatie!

De Lichtstoet werd een knallende optocht met als thema HOUSEWARMING. Het publiek kon een kijkje komen nemen bij onze nieuwe CASA! Het werd enthousiast onthaald langs de koude kanten van Bladel. Een mooie 2de plaats was behaald!

 

Carnaval was weer geslaagd! Op naar volgend jaar!